Pyszna ryba smażona w zalewie słodko - kwaśnej

Kasia
Przekąski
09.11.2020 14:30
Pyszna ryba smażona w zalewie słodko - kwaśnej

Pyszna ryba,idealna na każdą okazję,jako przekąska,sprawdzi się również świetnie na Wigilię,smażona w cieście i potem zalana słodko-kwaśną zalewą-nie znam lepszej,u nas zawsze obowiązkowo na święta-polecam gorąco SKŁADNIKI: - 1 kg filetów ryby na ciasto: - 1 szkl.mąki - 1 jajo - 2 łyżki oleju - 0,5 szkl. wody - 3/4 szkl oliwy - mały słoik przecieru pomidorowego ok 200 g - 4 łyżki ketchupu - 4 łyżki cukru - 4 łyżki octu 10% - 1 papryka słodka (świeża-nie w proszku) - 4 cebule, - 4 ogórki kiszone - 1 łyżeczka soli PRZYGOTOWANIE: Składniki na ciasto mieszamy, obtaczamy w nim kawałki ryby i smażymy z dwóch stron na oleju. Zobaczcie krótki film jak zrobić taką rybę krok po kroku 👇👇👇 Filety z ryby kroimy w ok 5 cm kawałki, solimy i odstawiamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2016/11/smazona-ryba-w-zalewie-pychotka.html