Roladki z karkówki faszerowane kaszą jęczmienną i szynką

Marta
Obiad
06.11.2020 22:47
Roladki z karkówki faszerowane kaszą jęczmienną i szynką

Wlej gorący bulion, przykryj garnek pokrywką i duś na niewielkiej mocy palnika przez około 1 godzinę. Wyłącz gaz, pozostaw garnek pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Wyłącz gaz, pozostaw garnek pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Zmniejsz moc palnika, przykryj garnek pokrywką i gotuj przez około 17 minut. Sos dopraw solą, pieprzem, słodką papryką, ostrą papryką, tymiankiem i rozmarynem. Farsz dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i ostrą papryką. Do miski dodaj ostudzoną kaszę, zeszkloną cebulę, pokrojoną w kostkę szynkę, żółtka i posiekaną natkę pietruszki. W garnku zagotuj 1 i 3/4 szklanki wody z dwoma łyżkami oleju i szczyptą soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/10/roladki-z-karkowki-faszerowane-kasza.html

Słodko-słone pichcenie

Marta