Sos z pieczonej papryki

kardamonovy
Przekąski
04.11.2016 13:24
Sos z pieczonej papryki

Ge nial ny! Składniki: 3 czerwone papryki 1 duża chili 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru olej rzepakowy sól Papryki kroimy na pół, oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni na 30 min). Sos z papryk i bakłażanów Ajvar Pasta z pieczonej papryki z masłem orzechowym i imbirem Gorące papryki wkładamy po upieczeniu do plastikowego pojemnika na paręnaście minut, szczelnie zamykamy, skórka będzie z nich łatwiej schodzić. Podobne przepisy: Muhammara – sos paprykowy z orzechami Pasta paprykowa z fetą Papryki i sos z patelni wrzucamy do blendera, miksujemy na jednolitą masę. Następnie dorzucamy do tego kmin i pokrojoną drobno chili, smażymy 20 sekund, później koncentrat, ocet, oregano i cukier, mieszamy i chwilę smażymy, odstawiamy do ostygnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/sos-z-pieczonej-papryki/