Gofry z cukinii z chorizo

Agata
Przekąski
02.11.2020 8:24
Gofry z  cukinii z chorizo

Gofry z cukinii z chorizo Gofry z cukinii z chorizo 400 g młodej cukinii 1 jajko 3 łyżki startego twardego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 1/2 szklanki zimnej wody szczypta soli plasterki kiełbasy chorizo pokruszony ser feta 40 minut Wykonanie: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gofry z cukinii z chorizo najlepiej smakują tuż po upieczeniu. Po 10-15 minutach cukinię dokładnie odciskamy z nadmiaru płynu. W misce mieszamy jajko, wodę, mąkę, proszek, sól, starty ser i cukinię. Ale to nie wszystko, ponieważ w środku znajdziecie także cukinię i żółty ser. Na każdym układamy plasterki chorizo i posypujemy pokruszonym serem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/07/gofry-z-cukinii-z-chorizo.html