Porcja ok 16 kulek Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 1 cebula 250 g wędzonego boczku 80 g sera gouda 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej panierka: jajko + bułka tarta do otoczenia olej do smażenia Przygotowanie: Boczek kroimy na drobną kostkę i podsmażamy, aż powstaną skwarki, odcedzamy z tłuszczu i dodajemy do ziemniaków. Z ciasta kleimy mały placek, w środek wkładamy ser i formujemy ciasto w kulkę. Cebulę podsmażamy na tłuszczu wytopionym z boczku i łączymy z ziemniakami. Jeżeli ugotujecie za dużo ziemniaków i nie wiece co z nimi zrobić, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.com/2016/08/kuleczki-ziemniaczane-z-serem.html