Bułeczki karmelowe z orzechami pekan

Desery
28.10.2020 7:23
Bułeczki karmelowe z orzechami pekan

Bułeczki karmelowe z orzechami pekan 1 porcja (ok. 650 kcal) czas przygotowania: ok. 30 minut + 45 minut pieczenia koszt: ok. 2.10 zł Składniki: 100 g mąki pszennej 60 g mleka roślinnego 15 g świeżych drożdży 10 g oleju kokosowego 20 g erytrytolu lub cukru szczypta soli polewa: 10 g oleju kokosowego 10 g jogurtu roślinnego 10 g erytrytolu lub cukru 1/3 łyżeczka cynamonu garść orzechów pekan Wykonanie: Drożdże mieszamy z ciepłym (ale nie gorącym mlekiem roślinnym) do rozpuszczenia. 650 kcal) time of preparation: 30 minutes + 45 minutes of baking Ingredients: 100 g wheat flour 60 g plantbased milk 15 g fresh yeast 10 g coconut oil 20 g erythritol or sugar pinch of salt icing: 10 g coconut oil 10 g plantbased yogurt 10 g erythritol or sugar 1/3 teaspoon of cinnamon a handful of pecans Instructions: Mix the yeast with warm (but not hot plantbased milk) Wegańskie bułeczki karmelowe z orzechami pekan to śniadanie, dla którego warto się przebudzić z samego rana😊 Są drożdżowe, puszyste i podane z sosem karmelowym oraz chrupiącymi orzechami. Dodajemy sos karmelowy i dalej zagniatamy (jeśli ciasto jest zbyt lepkie dodajemy więcej mąki, a jeśli zbyt suche mleko). In a saucepan, gently heat the coconut oil with the sweetener and salt (until dissolved). Add the flour to the leaven and start kneading the dough. After this time, form buns and leave it aside until the oven heats up to 180 degrees Celsius. Bake for about 45 minutes (or shorter depending on the size of the buns). Add the caramel sauce and keep kneading (if the dough is too sticky, add more flour, and if it is too dry, add milk). Pieczemy ok. 45 minut (lub krócej w zależności od wielkości bułeczek).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/buleczki-karmelowe-z-orzechami-pekan/