Burgery z indyka i cukinii z sałatką z kaszy jaglanej

Martyna

Obiad

24.10.2020 21:02

Burgery z indyka i cukinii z sałatką z kaszy jaglanej

Składniki na burgery: – 400g mięsa mielonego z piersi indyka – 1 mniejsza cukinia – 1 cebula – 2 łyżki oliwy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka oregano – ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego Składniki na sałatkę: – 100g kaszy jaglanej – 2 pomidory – 30g sera feta – 1 łyżka oliwy – sok z cytryny – listki mięty SAŁATKA: Przepis na 8 burgerów, czyli ok. 4 porcje (po 2 burgery każda), jedna to ok. 332kcal, B: 26,4g, T: 12,4g, W: 28,2g. Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy do zeszklenia na 1 łyżce oliwy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i kmin, podsmażamy przez chwilę, by zioła się nie przypaliły. Burgery smażymy na 1 łyżce oliwy po 3-5 minut na każdej ze stron. W misce umieszczamy ugotowaną kaszę, pokrojone pomidory, pokruszoną fetę, oliwę oraz sok z cytryny, delikatnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dziś pragnę zaprosić Was na wypróbowanie wspaniałego przepisu na burgery z indyka.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/burgery-z-indyka-i-cukinii-z-salatka-z-kaszy-jaglanej/