Drożdżówki na zakwasie z budyniem

Desery
25.10.2020 9:24
Drożdżówki na zakwasie z budyniem

Pachnące ciepłe ciasto drożdżowe (dodatkowo na zakwasie) z delikatnym, kremowym budyniem – to moja słabość 🍴 Drożdżówki na zakwasie z budyniem 1 porcja (2 drożdżówki, ok. 625 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut + 18 minut pieczenia: koszt: ok. 1.50 zł Składniki: 90 g mąki pszennej 60 g ciepłego mleka roślinnego 15 g świeżych drożdży 10 g erytrytolu lub cukru *opcjonalnie 25 g zakwasu (wtedy dodajemy o 15 g mniej mleka) 10 g oleju kokosowego 5 g oleju lnianego lub oliwy budyń: 5 g budyniu waniliowego 50 g mleka roślinnego 5 g erytrytolu lub cukru kruszonka: 10 g mąki pszennej 5 g oleju kokosowego 10 g erytrytolu lub cukru Wykonanie: Ciepłe mleko mieszamy z drożdżami i zakwasem. 625 kcal) time of preparation: 15 minuts + 18 minutes of baking Ingredients: 90 g wheat flour 60 g warm plantbased milk 15 g fresh yeast 10 g erythritol or sugar * optional 25 g of leaven (then add 15 g less milk) 10 g coconut oil 5 g linseed oil or olive oil pudding: 5 g vanilla pudding 50 g plantbased milk 5 g erythritol or sugar crumble: 10 g wheat flour 5 g coconut oil 10 g erythritol or sugar Instructions: Mix warm milk with yeast and leaven. W międzyczasie gotujemy budyń (zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu) oraz mieszamy składniki na kruszonkę (dodajemy 1 łyżkę wody, aby składniki się połączyły) i odstawiamy do lodówki. and mix the ingredients for the crumble (add 1 tablespoon of water so that the ingredients combine) and leave it in the fridge. Sourdough buns with pudding 1 serving (2 buns, approx. Posypujemy kruszonką i pieczemy w 180 stopniach ok. 18 minut. Sprinkle it with crumble and bake at 180 degrees Celsius for about 18 minutes.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/drozdzowki-na-zakwasie-z-budyniem/