Sernik krówkowy

Ciasta
25.10.2020 9:35
Sernik krówkowy

Na pewno Was o tym poinformuję :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 150 g. masła 1 jajko Masa serowa: 1 kg sera na sernik (użyłam w wiaderku) 6 jajek 3/4 szklanki cukru 200 g. masy krówkowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g. roztopionego masła Polewa: 200 g. masy krówkowej mielone migdały do dekoracji Wykonanie: Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik jeszcze na godzinę. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec 1 godzinę. Zastanawiam się, czy to przez to, że zaczęłam od ubicia jajek z cukrem, a potem dodawałam resztę składników. Nie wiem..., ale następny sernik też zrobię w tej kolejności i sprawdzę. Po godzinie uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić na kolejną godzinę. . Tak przygotowaną polewę wylać na sernik i równo rozprowadzić. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić godzinę w lodówce. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Tak przygotowaną masę serową, wyłożyć na podpieczone ciasto. Myślę, że będzie idealny na zbliżające się święta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 15-20 minut. Masę krówkową razem z puszką, wstawić do rondelka z wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/10/sernik-krowkowy.html