Zupa krem z dyni na rosole

Obiad
21.10.2020 10:53
Zupa krem z dyni na rosole

Jeśli lubicie dynię, to możecie zrobić z niej puree, zamrozić Składniki: 1 mała dynia Hokkaido około 1 kg (po obraniu i wydrążeniu środka, zostało mi 650 g. dyni i tyle wykorzystałam do mojej zupy) 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 litr rosołu sól, pieprz szczypta imbiru Do dekoracji: zielona pietruszka pestki dyni Wykonanie: Dynie umyć, przekroić na ćwiartki. Warzywa włożyć do garnka, zalać rosołem, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i obrany ząbek czosnku. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę również obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wydrążyć środki, następnie pokroić na mniejsze kawałki i obrać skórkę. Korzystajcie, bo trwa sezon na dynię. Zblendować zupę na gładki krem. Tym razem zrobiłam krem z dyni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/10/zupa-krem-z-dyni-na-rosole.html