CHRUPIĄCE ZIEMNIACZKI

Obiad
20.10.2020 13:37
CHRUPIĄCE ZIEMNIACZKI

490 kcal) time of preparation: 15 minutes + 60 minutes of cooking Ingredients: 500 g potatoes 20 g olive oil 1/2 teaspoon of granulated garlic 1/3 teaspoon of salt pepper to taste parsley for serving Instructions: Clean the potatoes thoroughly (do not peel, because the peel will taste very good here), pour water and cook with salt (20 minutes from boiling). 🎊 Chrupiące ziemniaczki z piekarnika 2 porcje (1 ma ok. 290 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut + 60 minut gotowania koszt: ok. 70 groszy za porcję Składniki: 500 g ziemniaków 20 g oliwy 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/3 łyżeczki soli pieprz do smaki natka pietruszki do podania Wykonanie: Ziemniaki dokładnie oczyszczamy (nie obieramy, bo skórka będzie tutaj smakować bardzo dobrze), zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli (od zagotowania 20 minut). Season the potatoes, pour over the olive oil and put in the oven (230 degrees Ceslius). Bake for 20 minutes on both sides. Przenosimy ziemniaki na papier do pieczenia i czekamy jakieś 5-10 minut, żeby chwilę się przestudzony. Transfer the potatoes on baking paper and wait for about 5-10 minutes to cool down a little bit.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/chrupiace-ziemniaczki-z-piekarnika/