Bardzo nam smakowało, że jak znów nazbieram białek to pewnie znowu je upiekę ;) Składniki na keksówkę o długości 25 cm Ciasto: - 5 białek (waga około 180 g ) - 125 g cukru drobnego - 80 ml oleju - 125 g mąki pszennej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 40 g kakao (3 łyżki) - 1 jabłko, obrane i starte na grubych oczkach Ciasto 1. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier i ubijamy do jego rozpuszczenia się na niższych obrotach. dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao oraz olej i mieszamy bądź krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera. Mleko mocno zagrzewamy, następnie zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, a następnie polewamy nią ciasto.