Składniki: - 70 dag mąki pszennej - 50 dag masła - 30 dag drobno startej marchewki - 1 łyżka cukru pudru - 2 żółtka - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - marmolada Masło posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodać startą marchewkę oraz żółtka z cukrem pudrem. Posmarować roztrzepanym białkiem,ułożyć na blaszce i piec ok 15-20 min w 180 st. C. Gotowe ciasteczka oprószyć cukrem pudrem bądź polać lukrem. Lepiej zrobić z połowy porcji,ale będzie naprawdę smacznie 😍. Na środek każdego nałożyć marmoladę i dobrze zlepić dwa przeciwległe końce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/10/ciasteczka-marchewkowe-z-marmolada.html