Biszkopt czekoladowy : - 9 jajek - 1 1/4 szklanki cukru - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka. Masa : - 500 ml śmietany 30% - 250 ml mascarpone - 1-2 łyżki cukru pudru - ok 400 -450 truskawek - śmietan-fix - ok 150 g małych bezików - 2 czekolady mleczna i gorzka Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 kremu z truskawkami - bezy - 1/2 kremu z truskawkami - ciasto - polewa Śmietanę 30 % ubić razem z mascarpone, dodać cukier puder oraz śmietan-fix.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2018/05/torcik-czekoladowy-z-truskawkami-i.html