Filety drobiowe w panierce z orzechów włoskich

Ewa
Obiad
14.10.2020 8:26
Filety drobiowe w panierce z orzechów włoskich

Na mięso nakładamy pianę z białek, a następnie panierujemy w posiekanych orzechach (najlepiej jest dociskać całość dłońmi dość mocno, orzechów nie musi być dość dużo). Udostępnij Zapisz Drobiowe kotleciki z chrupiącej panierce z orzechów włoskich zrobiłam z chęci przygotowania czegoś nowego. 1 duża pojedyncza pierś kurczaka 150-200 g orzechów włoskich 2 białka 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej do smażenia Umyte i osuszone mięso dzielimy na mniejsze porcje. Warstwa orzechów jest dość gruba, ale nie przejmujcie się, jeśli całe kotlety nie będą obtoczone orzechami. Jest to fajna opcja dla wszystkich tych, którzy łapią się na tym, że jedzą w pośpiechu 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/10/14/filety-drobiowe-w-panierce-z-orzechow-wloskich/