Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarożkiem

Ewa
Obiad
09.10.2018 8:37
Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarożkiem

3-4 małe filety z kurczaka 125 g serka kanapkowego (ja wykorzystałam Twój Smak z Piątnicy) około 150 g świeżego szpinaku 1 pomidor granulowany czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz Mięso układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w taki sposób, by rozcięcie (kieszeń) znajdowała się na górze. U nas w domu to połączenie jest bardzo lubiane i często staram się by przygotowane było w różnych odsłonach. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oprószamy solą i pieprzem, a następnie nacinamy je w najszerszej części, tworząc tzw kieszeń. Tym razem świeży szpinak w towarzystwie kanapkowego serka śmietankowego. Pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/10/09/piers-kurczaka-ze-szpinakiem-i-twarozkiem/