Polecam:) kilkanaście – kilkadziesiąt sztuk mini sucharków 1 op. serka kanapkowego (śmietankowy lub ziołowy) 120 g wędzonego łososia 3-4 rzodkiewki odrobina koperku Mini sucharki rozkładamy na talerzu. UWAGA: zamiast mini sucharków można wykorzystać Bruschettę o smaku pizzy, ALE znacznie szybciej ciągnie ona wilgoć (już po około pół godziny po przygotowaniu grzanki tracą swoją chrupkość). Dziś zapraszam na równie pyszną, jeśli nie pyszniejszą wersję w wydaniu na zimno:) Jeśli nie masz rzodkiewki, możesz posmarować sucharki/bruschettę serkiem kanapkowym, a na niego położyć plasterek łososia. Z podanych proporcji wychodzi taka ilość, jak widać na zdjęciu (no może 1-2 sztuk brakuje;) Plastry wędzonego łososia rozdzielamy, kroimy na mniejsze części (mniej więcej wielkości naszych sucharków).