Crumble ze śliwkami – jesienny deser na ciepło

Zjem
Desery
13.10.2020 23:27
Crumble ze śliwkami – jesienny deser na ciepło

Zachęcam również do zapisania się na: I pamiętaj, jeśli upieczesz lub przygotujesz jaką potrawę z tego Bloga, to koniecznie pochwal się tym na Fanpage’u Zjem Cię na Facebooku, Instagramie lub w Zamkniętej Grupie Kulinarnej Smacznego dnia życzę!:) Anna Lena ze Zjem Cię! Crumble ze śliwkami – przepis: Składniki na 6 małych kokilek po 150 ml każda: 6 dużych śliwek (ok 500g) 1 duże jabłko odrobina masła do wysmarowania foremek sok z ½ cytryny 2 płaskie łyżki syropu klonowego płaska łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu (opcjonalnie) Ilość – ja podzieliłam owoce i kruszonkę na 6 kokilek, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zapełnić nimi po brzegi 4 naczynia. Crumble ze śliwkami – rady: Owoce – ten deser możesz przygotować z samych śliwek, jabłek lub gruszek. Crumble ze śliwkami możesz serwować z gałką lodów lub kleksem bitej śmietany, ale samo w sobie też jest wyborne. Crumble ze śliwkami przed pieczeniem Crumble ze śliwkami, to nic innego, jak śliwki pod kruszonką. , ale jeśli szukasz alternatywy bez cukru lub zdrowszej kruszonki, to niebawem pojawi się na Blogu fit wersja tego przepisu. Crumble ze śliwkami najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu. Dodatkowo, jeśli masz w domu bardzo dojrzałe śliwki ze zwiotczałą skórką, to do tego deseru będą idealne. Jabłka obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne i pokrój je na średniej wielkości cząstki. Jeśli Twoje owoce straciły już na jędrności, to takie ciepłe desery będą dla nich idealne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zjem-cie.pl/crumble-ze-sliwkami/