Muffiny dyniowe z czekoladą i orzechami

kardamonovy
Desery
12.10.2020 10:15
Muffiny dyniowe z czekoladą i orzechami

Składniki: 500 g dyni (waga po obraniu) 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru (ja użyłam brązowego) 2 jajka pół szklanki oleju pół szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g gorzkiej czekolady duża garść orzechów włoskich (przepis na około 15 sztuk) Dynię obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 20 minut (do miękkości). Podobne przepisy: Muffiny z bananem i masłem orzechowym Babeczki jogurtowo-waniliowe Muffiny dyniowe z powidłami Czekoladowe muffiny na jogurcie W jednej misce mieszamy składniki sypkie (poza orzechami i czekoladą), w drugiej mokre. W sezonie jesiennym zrobię je jeszcze parę razy, ale z innymi dodatkami. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Muffiny dyniowe z czekoladą i orzechami okazały się całkiem dobrą opcją. Tak, desery też rzadko pojawiają się u mnie na blogu. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy są w środku suche.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/muffiny-dyniowe-z-czekolada-i-orzechami/