Podobne przepisy: Śledzie w jogurcie z ogórkami konserwowymi Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem Śledzie w śmietanie Śledzie w jogurcie z jabłkiem i groszkiem Składniki: 5 filetów śledziowych 8 marynowanych pieczarek 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, słoik zamykamy i mieszamy. W sumie to dość wygodne, potem przed świętami będę miała więcej czasu na inne przyjemności. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy wrzątkiem na sicie. Na pierwszy bożonarodzeniowy strzał lecą śledzie w sosie tatarskim.