- filet z tołpygi ze skórą - olej rzepakowy - skórka z cytryny Marynata do ryby: - 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu - 2 łyżki soku z cytryny - 2 ząbki czosnku - 50 ml oliwy - szczypta soli - szczypta białego pieprzu Mus porzeczkowy: - szklanka czarnych porzeczek - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka suszonego tymianku - 1- 1,5 łyżki miodu - 1 łyżeczka soku z cytryny - szczypta soli Na patelni roztop masło, dodaj porzeczki, sok z cytryny i smaż do momentu, aż porzeczki puszczą sok. Usmażoną rybę ułóż na talerzu, dodaj porzeczkowy mus, a na całość dania zetrzyj skórkę z cytryny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/10/17/smazona-tolpyga-z-musem-z-czarnej-porzeczki/