Faszerowana papryka zapiekana w piekarniku.

Joanna
Obiad
07.10.2020 11:12
Faszerowana papryka zapiekana w piekarniku.

Składniki: 4 szt. 4 papryki (trzeba zwrócić uwagę, żeby były równe, dzięki temu będą ładnie stały w naczyniu ) 500 g ulubionego mięsa mielonego (u mnie akurat wieprzowo – wołowe ) pół woreczka ugotowanej kaszy bulgur 1 cebula odrobina curry 5 sporych łyżek kukurydzy z puszki 1 ząbek czosnku ser tarty 1 łyżka przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku 1 łyżka majeranku ulubione przyprawy do mielonego 2 spore garście posiekanej natki pietruszki Bardzo lubimy u nas w domu paprykę, mój syn często prosi o surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem papryki, jeśli lubisz proste i smaczne surówki koniecznie wpadnij podejrzeć przepis => klik. Wsypać odrobinę curry do smaku, następnie wrzucić przyprawione mięso mielone (do mięsa w misce wrzucam, majeranek, ulubione przyprawy, sól i pieprz do smaku, całość wyrabiam ręką ). Prosty i sycący obiad, do farszu można dodać swoje ulubione dodatki, u mnie dziś nadziana, mielonym z dodatkiem kaszy bulgur, kukurydzy i tartego sera. Podsmażyć mięso z cebulką, wrzucić przecier pomidorowy, dobrze wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie zawartość patelni przełożyć do miski. Cebulę obrać, umyć posiekać w kosteczkę i przysmażyć na oleju, na patelni. Idealna jesienna propozycja obiadowa, taka papryka zadowoli niejednego, jeśli lubisz mięsno – warzywne połączenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/10/faszerowana-papryka-zapiekana-w/