Składniki na pastę jajeczną z pomidorem: 4 jajka 100 g sera żółtego pomidor mały pęczek szczypiorku łyżka majonezu łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Pastę można przygotować dzień wcześniej, a rano tylko posmarować nią chleb, ewentualnie dodać na wierzch jeszcze jakieś dodatki, np. kiszonego ogórka czy paprykę i śniadanie mamy gotowe. Jest to bardzo dobry pomysł na szybki posiłek, kiedy rano nie mamy czasu na [przygotowanie czegokolwiek. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek siekamy. Pomidora nacinamy u góry na krzyż i zanurzamy we wrzątku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2014/01/pasta-jajeczna-z-pomidorem/