Zróbcie sobie taką u siebie 🙂 1/2 główki czerwonej kapusty 1 jabłko kilka suszonych pomidorów 2 łyżeczki płynnego miodu, u mnie rzepakowy 3 łyżki majonezu (2 łyżki hellmans babuni, 1 łyżka kieleckiego) 1/2 łyżki ostrej musztardy (u mnie grillowa kielecka) 1 łyżka białego octu winnego sól, pieprz dymka Kapustę szatkujemy. Nieznacznie przerobiłam jedną z moich ulubionych surówek z czerwonej kapusty, dodając do niej zamiast suszonych śliwek, suszone pomidory i dodatkowo odrobinę musztardy do sosu. Zawsze przy tego typu sosach piszę Wam, że wykorzystałam musztardę grillową kielecką, bo ona wg mnie idealnie właśnie do takich sosów pasuje. Majonez łączymy z płynnym miodem, musztardą oraz octem winnym.