Składniki: 1,5 paczki biszkoptów okrągłych 900 g. sera na sernik (miałam Mój ulubiony z Wielunia) 500 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki pomarańczowe 1 duża pomarańcza woda Dodatkowo: borówki winogrona 3 galaretki krystaliczne 5 szklanek wody Wykonanie: Prostokątną formę, wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia. Następnie wylać na owoce, tężejącą galaretkę krystaliczną. Wsypać otartą skórkę pomarańczową i powoli wlewać tężejącą, ale jeszcze płynną galaretkę, cały czas miksując. Serniczek zrobiony na biszkoptach, więc nie trzeba włączać piekarnika. Masę serową, wyłożyć na biszkopty. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Na papierze ułożyć biszkopty. Galaretki krystaliczne rozrobić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia. Sam sernik, też ma fajny posmak, ponieważ jest o smaku pomarańczowym. Winogrona, przekroiłam na połówki. Coś fajnego na upały.