Zupa krem z cukinii

Agata

Zupy

31.08.2020 13:40

Zupa krem z  cukinii

Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1000 g młodej cukinii 700 ml bulionu 1 duża cebula 1 topiony podłużny serek 200 g śmietany 18% masło do smażenia sól pieprz ser feta lub kozi świeże zioła Wykonanie: Cebule szklimy na rozgrzanym maśle. A ponieważ jest warzywem bardzo delikatnym, to idealnie sprawdzi się nam w wielu daniach i wspaniale skomponuje w innymi składnikami. Do garnka wkładamy pokrojoną na małe kawałki cukinię, przeszkloną cebulę, serek topiony i wlewamy bulion. Zupę podałam z fetą, ale idealnie będzie też pasował kozi ser. Jest tylko przesmażona cebula, a dla podkreślenia aksamitności zupy śmietankowy topiony serek. Tym razem przygotowałam z cukinii zupę krem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/08/zupa-krem-z-cukinii.html