Pasztet warzywny

Magdalena

Śniadania

27.09.2020 13:33

Pasztet warzywny

Do jego wykonania potrzebujemy: ● marchew 2 szt ● por 1 szt ● pietruszka korzeń 2 szt ● 1 i 1/2 ugotowanej kaszy jaglanej ● 4 laski selera naciowego ● 2 ząbki czosnku posiekanego ● szklanka orzechów laskowych, ja je delikatnie rozdrobniłam ● sos sojowy 4 łyżki ● liść laurowy ● ziele angielskie ● trochę majeranku ● sól i pieprz do smaku ● natka pietruszki ● trochę tymianku ● szczypta gałki muszkatołowej W garnku o szerokim i grubszym dnie, rozgrzać olej i smażyć pora pokrojonego w talarki razem liściem laurowym i zielem angielskim. Keksówkę wyścielamy papierem,wykładamy naszą masę i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 1 godziny w temperaturze 170 ° aż nam się zarumieni. Pozdrawiam M. #lyzkawzupie #recept #wegetarianizm #wege #wegefood #instafood #kochamgotowac #kochamjesc #loveit #lovefood #lunch #lunchbox #pasztetwarzywny #pate #pasztet #por #sniadanie #śniadanie #sniadaniemistrzow #zdroweśniadanie #sniadaniefit #sniadaniedopracy Dodać warzywa i czosnek i dusić na małym ogniu przez ok20 minut ,aż warzywa będą miękkie. W tym czasie ścieramy na tarce marchew i pietruszkę, a selera drobno kroimy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lyzkawzupie.art.blog/2020/09/24/pasztet-warzywny/