FIT OWSIANKA. JAK PRZYGOTOWAĆ OWSIANKĘ?

KAROLINA
Śniadania
26.09.2020 23:17
FIT OWSIANKA. JAK PRZYGOTOWAĆ OWSIANKĘ?

ilość mleka roślinnego np. owsiane, migdałowe. - owsiankę jem z sezonowymi owcami, które same w sobie mają być zdrowym słodziłem - jeśli nie mam owoców wybieram domowej roboty fit konfiturę bez cukru - wybieraj owoce, które mają sporo błonnika - jabłko, maliny, truskawki lub wszystkie czarne owoce: jeżyny, jagody, borówkę - unikaj bananów - jeden duży może mieć nawet 200 kcal - zawsze do wody i płatków owsianych dodawaj 2 szczypty soli morskiej - nadaje ona ten smak owsiance - rondelek ustawiam zawsze na wadze, taruję wagę i odmierzam płatki owsiane - nie używam nigdy płatków instant, wybieram górskie lub pełnoziarniste, gryczane, jaglane czy orkiszowe - moja porcja owsianki (jem 80% na pierwsze śniadanie, resztę na drugie) to 75 g płatków owsianych, dodaje 2 szczypty soli, około 250 ml wody i gotuje na małym ogniu, znaczna część wody odparuje, a owsianka mocno zgęstniej wtedy dolewam mleka roślinnego około 70 ml, całość mieszam, nakładam do miseczki a resztę do małego kubeczka - jem na drugie malutkie śniadanie do kawy. Jak ja przygotowuję fit owsiankę: - płatki owsiane zawsze gotuje na wodzie nie na mleku - do ugotowanej owsianki zawsze dodaje wcześniej odmierzoną (dzięki czemu znam wartość kcal) Przepisów na owsianki w Internecie i social mediach jest masa, wydaje się nam, że to fit danie, często podawane z bananem, miodem, syropem klonowym, w towarzystwie orzechów laskowych, nerkowca, albo wiórków kokosowych i oczywiście masło orzechowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smykwkuchni.blogspot.com/2020/09/fit-owsianka-jak-przygotowac-owsianke.html