Do miski przełożyć przestudzone masło, dodać chłodne espresso i cukier – zmiksować na średniej prędkości na gładko, potem stopniowo dodawać po jednym żółtku, miksując. Czekoladowe muffinki ½ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli ½ szklanki cukru 180 g masła 5 jajek 50 ml mocnego espresso - przestudzonego 150 g czekolady Po pierwsze czekoladowe muffinki to świetne pocieszenie na okoliczność końca wakacji a także doskonały pomysł na coś słodkiego do szkolnej lunchów. Formę na muffinki wyłożyć papierkami, do każdego otworu włożyć po 2 łyżki ciasta, Piec 15-17 minut w 190 stopniach. Do mas łyżką przełożyć 1/3 piany, delikatnie wymieszać, przełożyć resztę piany i delikatnie zmieszać do połączenia się składników.