Proste brownie z malinami i masłem migdałowym

Dorota
Ciasta
19.08.2020 10:37
Proste brownie z malinami i masłem migdałowym

Czas przygotowania: 15 minut + 35 minut pieczenia Blacha: 21 cm x 28 cm Składniki na ciasto: 150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (można też użyć pszennej) * 4 jajka 150 – 180 g erytrolu (lub cukru) – w zależności od tego, jak gorzką czekoladę używamy 150 g masła 200 g gorzkiej czekolady (70-95%)* szczypta soli kilka łyżek płatków migdałowych kilka łyżek masła migdałowego lub orzechowego* 250 g malin świeżych lub mrożonych Przygotowanie: Tym razem zrobiłam proste brownie z malinami i masłem migdałowym i koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem, bo smak jest doskonały! Najprostsze ciasto czekoladowe Brownie (lub brownies) to najprostsze ciasto czekoladowe, jakie możecie zrobić. Możecie użyć słodszą czekolade, ale wtedy zmniejszcie ilość erytrolu/cukru. z masła orzechowego lub migdałowego można zrezygnować, też będzie pysznie! Brownie jest bardzo wilgotne w środku, nie pieczemy do suchego patyczka! Smacznego! Ale bardzo polecam wypróbowac te w wersji z malinami masłem migdałowym (możecie je zastąpić masłem orzechowym), to jest niebo w gębie! Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Wykładamy na ciasto łyżeczką masło migdałowe (lub orzechowe), tak aby znalazło się na każdym kawałku po pokrojeniu i wciskamy maliny. Polecam rownież dyniowe brownie z popcornem albo babeczki brownies z kremem z mascarpone i granatem. Brownie jest wilgotne w środku, a po przeleżeniu w lodówce robi się cięższe i bardziej intensywne. Wskazówki: Możecie użyć zwykłej mąki pszennej, ale ja zawsze polecam zamienić ją na orkiszową (nawet jasną), ma nieco więcej wartości odzywczych. Nie jest dietetyczne, ale przy użyciu erytrolu i mąki pełnoziarnistej (najlepiej orkiszowej) nie jest tak źle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/proste-brownie-z-malinami-i-maslem-migdalowym/