Prosty makaron z dynią i serem kozim

Dorota
Makarony
18.11.2019 19:59
Prosty makaron z dynią i serem kozim

Prosty makaron z dynią i serem kozim Składniki (2 porcje): 150 g makaronu – u mnie orkiszowy 1/2 dyni hokkaido 1/4 cukinii 2 – 3 ząbki czosnku 10 pomidorków koktajlowych 100 g sera koziego typu roladka natka pietruszki garść orzechów włoskich i pestek dyni sól, pieprz oliwa opcjonalnie: olej/oliwa o smaku orzechów włoskich Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Podaję lekko ciepły, z oliwą z oliwek lub ulubionym olejem, ale nie gorący, żeby zachowac wszystkie wartości odzywcze tych tłuszczów. Makaron z pieczonymi warzywami to jedno z moich ulubionych dań, które przygotowuje, kiedy nie mam czasu. Świetnie smakuje np. w tarcie albo na słodko w placuszkach dyniowych lub w dyniowo – czekoladowym serniku. W tym czasie gotujemy makaron, siekamy i prazymy orzechy wraz z pestkami dyni. Możecie tutaj kombinowac z ulubionymi smakami, kozi ser zamienić na fetę, dodać pieczonego bakłażana czy prazone migdały. Ten prosty makaron z dynią i serem kozim to jesienna wersja mojego comfort food. W nich bronią sie dobre składniki – pyszne, sezonowe warzywa i dobrej jakości oliwa to wszystko, czego trzeba do szczęścia. Wystarczy wziąć ulubione warzywa, pokroic na kwałki i upiec, w tym czasie gotując makaron. Układamy na papierze do pieczenia, lekko solimy i skrapiamy oliwą z oliwek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/prosty-makaron-z-dynia-i-serem-kozim/