Składniki: mięso mielone jagnięce 500 g, jajko 1 szt, kolendra mielona 2 łyżeczki, kmin rzymski 1,5 łyżeczki, czosnek 2 ząbki, cebula 1 szt, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki posiekana 2 łyżki, Sposób przygotowania: Do mięsa ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach cebulkę. Kulki mięsne, możecie również podać na ciepło do dania głównego, z ryżem lub makaronem w sosie pomidorowym lub grzybowym. Z gotowej masy mięsnej formujemy w dłoniach małe kulki i kładziemy na rozgrzanym oleju. W dzisiejszym blogu przygotowałam kulki mięsne z aromatycznymi przyprawami, które są doskonałą zagryzką imprezową dla mięsożerców. Smażymy z każdej ze stron na rumiany kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/05/kulki-miesne-z-jagnieciny.html