Sok antygrypka i drożdżowe paluchy z makiem

Magdalena
Śniadania
25.09.2020 13:41
Sok antygrypka i drożdżowe paluchy z makiem

Mam dla Was RABAT 200 ZŁ ZNIŻKI na zakup Wyciskarki Kuvings Evo820 PLUS z książką GRATIS Link do zakupów ze zniżką: http://www.zdroweimarkowe.pl/Promocja-Kuvings-Slodkie-Okruszki-clinks-pol-50.html Sok antygrypka i paluchy drożdżowe z makiem – dwa proste przepisy Składniki na sok antygrypka: 180 g obranych marchewek 4-5 jabłek 2 cm imbiru (można dać mniej) 1 brzoskwinia Przygotowanie: Uwaga! niezawodna (ma gwarancję na 10 lat, ale na pewno wytrzyma dłużej) prosta w obsłudze wydajna łatwiejsze wyciskanie bez drobnego krojenia dzięki większemu i bezpieczniejszemu wlotowi Flip Gate sprawniejsze wyciskanie nawet najtwardszych warzyw i owoców dzięki wzmocnionej misie i pokrywie proste czyszczenie dzięki nowej budowie misy z powiększonym otworem wylotowym pulpy można w niej zrobić smoothie, soki i lody Składniki na paluchy drożdżowe z makiem: 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłego mleka 8 g suchych driżdży 1/4 szklanki cukru (można dać mniej) 2 jajka (1 do ciasta + 1 do posmarowania paluchów) 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek szczypta soli mak do posypania paluchów Układamy je w odstępach na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy przykryte ściereczką do podrośnięcia (na 20 minut). Wszystkie składniki wystarczy wrzucić do wyciskarki – u mnie wolnoobrotowa Kuvings Evo820 PLUS i… pić na zdrowie! O tym ile cennych witamin na marchewka, jabłka czy brzoskwinie, nie muszę chyba nikomu przypominać. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12-14 części (w zależności od tego jak grube paluchy lubimy, uwaga paluchy mocno rosną podczas pieczenia). Jeśli chcecie dostarczyć do waszej diety witamin, jesteście na diecie lub chcecie przekonać najmłodszych domowników do porcji owoców i warzyw, to taki sprzęt koniecznie powinien zagościć w waszych domach. Sprawdzony, zdrowy i pyszny sok antygripka i mały bonus w postaci przepisu na domowe paluchy drożdżowe. Pora przygotować się na kapryśną jesień, gdzie ciepłe dni mieszają się z deszczowymi, a wieczory i poranki witają nas chłodem. Od lat jest polecany na przeziębienie, na ból gardła czy kaszel. A nawet na odchudzanie 😉 Imbir jest bogaty w witaminę C, Tiaminę, Ryboflawine, witaminy B6, Witaminę A, Witaminę E, Witaminę K oraz cenne minerały jak wapń, żelazo, fosfor i potas. Dziś dzielę się z Wami przepisem na jeden z nich. Dodając kawałek imbiru do słodkich owoców i warzyw uzyskamy nie tylko zdrowy, ale też pyszny sok, który pomoże nam wzmocnić nasz organizm i walczyć z przeziębieniem. Ciasto odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (na około 1 godzinę). Jabłek nie trzeba kroić – wyciskarka ma specjalny otwór z półeczką przez, który wrzucamy śmiało całe owoce. Sok antygrypka i drożdżowe paluchy z makiem Letnie piękne dni już za nami. Przypominam o rabacie na wyciskarkę (klik w banerek poniżej) Tak przygotowane paluchy pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 15-20 minut. Jednak ze względu na swój specyficzny lekko palący smak często jest pomijany. O zaletach picia soku z wyciskarki pisałam Wam już nie raz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/sok-antygrypka-i-drozdzowe-paluchy-z-makiem/