Wiosenne, pomidorowe risotto z bobem 400 g mrożonego bobu 2 pomidory 1 cebula 1 kawałek selera naciowego 3 łyżki oliwy 400 g ryżu do risotto 200 ml białego wina 1.5 litra bulionu warzywnego ½ szklanki przecieru pomidorowego z kartonu albo passaty pomidorowej 50 g parmezanu pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła sól, pieprz Zagotować wodę i wrzucić bób – gotować 5 minut i przelać dokładnie zimną wodą zostawić do lekkiego przestudzenia. Na koniec dodać parmezan, masło i natkę – wymieszać, zgasić ogień i trzymać pod przykryciem jeszcze 5 minut. Gotować kolejne 5 minut mieszając co jakiś czas. Następnie zalać połową bulionu, gotować mieszając co jakiś czas.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/06/wiosenne-pomidorowe-risotto-z-bobem.html