Przepis od Justyny z bloga Moje ciacho ciasto: 5 jajek 200 g masła 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki miodu 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka octu krem: 3 szklanki śmietany kremówki 30 % 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru dodatkowo: mały słoiczek dżemu porzeczkowego płatki migdałów i kokos do dekoracji ciasto: masło, miód, cukier, kakao, rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Spodnią część ciasta posmarować cienko dżemem, następnie wyłożyć masę; (zostawiając ok. 3 pełne łyżki na wierzch ciasta) przykryć kolejnym plackiem. Miodowe placki przełożone pysznym lekkim kremem i koniecznie z lekko kwaskowym dżemem dla przełamania smaku, więc nie rezygnujcie z niego. Gdyby ciasto zbyt szybko z wierzchu się rumieniło to w razie potrzeby przykryć folią aluminiową. Blachę (24x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec w 165st ok. 40 min.