Kuskus z papryką, cukinią i fetą

kardamonovy
Sałatki
24.09.2020 14:39
Kuskus z papryką, cukinią i fetą

Składniki: 3/4 szklanki kaszy kuskus pół czerwonej papryki pół cukinii pół opakowania sera feta 1 cebula 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz 2 łyżki oliwy extra virgin (przepis na 3 porcje) Słonecznik prażymy na patelni do lekkiego zrumienienia. Sałatka z kuskusem, papryką i granatem Kuskus z fasolą, fetą i suszonymi pomidorami Soczewica z pieczonymi burakami Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad kaszę, przykrywamy talerzem, odstawiamy na 5 minut, po tym czasie kaszę mieszamy widelcem. Paprykę, cebulę i cukinię kroimy w kostkę, smażymy na oliwie na wolnym ogniu do zrumienienia, dodajemy do kaszy. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę, słonecznik, natkę, sok z cytryny, sól i pieprz. Ta sałatka powstała z resztek, jakich chciałam się pozbyć przed wyjazdem na drugą część wakacji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/kuskus-z-papryka-cukinia-i-feta/