Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 30 g. drożdży 1 łyżka cukru 3 szklanki mąki pszennej tortowej szczypta soli 2 białka 1/2 szklanki oleju Trochę się bałam, że mogą być twarde, ale gdybym nie spróbowała, to bym nie wiedziała. Pamiętam, że kiedyś Ania z Jaśminowej kuchni robiła pączki z białek. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę. Zawinąć w rogalik. Gotowe rogale układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nie chciałam mrozić, bo mam już zamrożone :) Więc jeśli pączki były smaczne, to czemu nie rogaliki :) Dodatkowo: dowolna marmolada, lub dżem czekolada Wykonanie: Drożdże wkruszyć do ciepłego mleka. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką.