Potrawka z kurczakiem i kapustą pekińską

Martyna
Obiad
22.09.2020 20:13
Potrawka z kurczakiem i kapustą pekińską

Przepis na 4-5 porcji, przy podziale na 4, jedna porcja to około 291kcal, B: 38g, T: 5,9g, W: 23,8g. Składniki: – 600g piersi z kurczaka lub indyka – 500ml bulionu (lub 500ml wody + 2-3 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego) – ½ dużej kapusty pekińskiej – 4-5 leśnych grzybów lub pieczarek – 2 cebule – 1 czerwona papryka – 1 żółta papryka – 1 zielona papryka – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka mąki – 1 łyżka oleju – 2 ząbki czosnku – 3 ziarna ziela angielskiego – 1 liść laurowy – szczypta pieprzu cayenne – sól, pieprz Mięso doprawiamy solą, pieprzem, oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni, przekładamy na talerz. W lodówce zalegała mi połowa kapusty pekińskiej (po wykorzystaniu jej drugiej części do najlepszej sałatki gyros) i to dzięki niej powstał ten cudowny przepis z jej wykorzystaniem. W miejscu mięsa podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pokrojony w plastry czosnek. Dziś mamy kolejny dzień czerwca, a ja pytam – kiedy to minęło? Skoro tak pędzi to czas wykorzystać to co daje nam natura, dlatego dzisiaj mam dla Was wspaniałą potrawkę z kurczakiem. Na pierwszy rzut oka można pomyśleć nie, to nie może być dobre, ale uwierzcie to istna petarda!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/potrawka-z-kurczakiem-i-kapusta-pekinska/