🙂 – koktajl Frankenstein – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym 1. Mini papryki z oczami – małe papryczki – majonez – ziarna czarnego pieprzu, czarnego sezamu, czarnuszki 8. Kości z paluszków – paluszki solone – mini pianki – biała czekolada Paluszki łamiemy na 2 lub 3 części. 10. Frankenstein z kiwi – kiwi – czekoladowy pisak do ciastek – biały i ciemny (lub roztopiona czekolada mleczna i biała) Kiwi nacinamy tak, by stworzyć czuprynę i obieramy od miejsca odcięcia. 9. Duchy z pianki – pianki – czekoladowy pisak do ciastek lub roztopiona czekolada mleczna Na piankach za pomocą czekolady lub pisaka rysujemy minki ducha. 5. Gruszki mumie – gruszki – biała czekolada – czekoladowy pisak do ciastek *opcjonalnie: mini beziki Gruszki kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienne. 4. Oczy z winogron – winogrona – czekolada mleczna – czekolada biała *opcjonalnie: małe pianki + czekoladowy pisak do ciastek 7. Miotły wiedźmy – paluszki solone – ser w plastrach – odrobina majonezu *opcjonalnie: cienki szczypiorek 6. Usta z zębami – jabłka – migdały blanszowane Jabłka kroimy na ćwiartki lub ósemki. Następnie moczymy w białej czekoladzie i ponownie wkładamy do lodówki na parę minut lub na białą czekoladę naklejamy przekrojoną na pół małą piankę i za pomocą czekoladowego pisaka rysujemy źrenice oczu. 3. Oczy z melona – czekolada mleczna – melon/arbuz 2. Mandarynkowe dynie – mandarynki – seler naciowy Mandarynki obieramy. Na oba końce paluszków nabijamy po jednej piance i zatapiamy w roztopionej w kąpieli wodnej białej czekoladzie. Za pomocą białej czekolady tworzymy oczy (lub na czekoladę doklejamy mini beziki) i pisakiem rysujemy źrenice oczu. Winogrona kroimy na połówki lub podcinamy końcówkę tak, by winogrono stało stabilnie na desce.