Naleśniki z bananami i kajmakiem - Banoffee

Ewa
Śniadania
22.09.2020 12:12
Naleśniki z bananami i kajmakiem - Banoffee

mąki pszennej 1 duże jajko szczypta soli 2 łyżki oleju Krem: 250 g serka mascarpone 150-200 g kajmaku z puszki Dodatkowo banany borówki amerykańskie 300 ml śmietanki 36% MU! Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy/miksujemy, aż do otrzymania gładkiego ciasta. Np takimi słodkimi naleśnikami z masą kajmakową z mascarpone, bananami, bitą śmietaną i borówkami? Odstawiamy na około 30 minut, po czym smażymy naleśniki na mocno rozgrzanej patelni. Co Wy na to, aby lato pożegnać z przytupem? Jeśli i Wy jesteście fanami naleśników na słodko, myślę, że te również skradną Wasze serca. Naleśniki smarujemy cienko (!) masą kajmakową z mascarpone. Umieszczamy w rękawie cukierniczym z ozdobną tylką. Miksujemy na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/09/22/nalesniki-z-bananami-i-kajmakiem-banoffee/