Fasolka po meksykańsku z mięsem mielonym

Milena
Obiad
21.09.2020 12:14
Fasolka po meksykańsku z mięsem mielonym

Piękny Jaś średniej wielkości cebula 2 małe papryki czerwone papryczka chili 200 ml passaty pomidorowej papryka ostra, papryka słodka, papryka wędzona, pietruszka, czosnek suszony, pieprz, pieprz ziołowy, sól, kilka liści kolendry Przygotowanie Fasolkę zalewamy około litrem zimnej wody i zostawiamy na noc, a przynajmniej na 5-6 godzin. Składniki na fasolkę po meksykańsku z mięsem mielonym (około 4 porcje): 300 g mięsa mielonego (najlepiej wołowe, ale może być każde inne, robiłam nawet z wegańskim) 400 g fasoli Jeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to danie też z pewnością przypadnie wam do gustu, gdyż fasola odgrywa w nim główną rolę, choć smak dominuje również papryka. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy cebulę, smażymy przez chwilę, następnie dodajemy mięso mielone i smażymy do zarumienienia. Fasolka po meksykańsku z mięsem mielonym to pyszne, treściwe i rozgrzewające danie jednogarnkowe na obiad dla całej rodziny. Kiedy gotowana fasola stanie się miękka, dorzucamy do niej usmażone mięso mielone z warzywami, wlewamy passatę pomidorową i dodajemy przyprawy (nie szczędziłam różnego rodzaju papryk).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/09/fasolka-po-meksykansku-z-miesem-mielonym/