mleka około 170-180 g serka homogenizowanego waniliowego 1 op. budyniu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szkl. Smażymy placuszki z obu stron na złoto na niezbyt mocno rozgrzanym palniku (przewracamy na drugą stronę, gdy powierzchnia ciasta wyraźnie zmieni swoją strukturę). Najlepiej te usmażone placuszki odkładać na kratkę lub układać pojedynczo na talerzach i zajadać od razu po usmażeniu. mąki krupczatki 1 jabłko masło klarowane/olej cukier puder do obsypania placków W naczyniu umieszczamy obie mąki, mleko, cukier wanilinowy, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, serek homogenizowany oraz jajka. Po tym jak ułożyłam je jeden na drugim do zdjęcia, cała ta chrupkość zniknęła, więc raczej odradzam Wam tę praktykę. Gdy tylko zobaczyłam przepis na te placuszki od razu wiedziałam, że je przygotuję.