Biszkopt kakaowy z masą budyniową i frużeliną wiśniową

Ewa
Ciasta
22.05.2021 10:08
Biszkopt kakaowy z masą budyniową i frużeliną wiśniową

Przed Wami biszkopt kakaowy, który możecie przygotować zarówno jako ciasto do kawy na niedzielę, jak i na większą uroczystość rodzinną. Jest bardzo dobre. Biszkopt kakaowy przełożony jest tutaj domowym kremem budyniowym, a lekkości i orzeźwienia nadaje całości wiśniowa frużelina. Całe jajka miksujemy wraz z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej masy (około 10 minut, aż do potrojenia objętości). Wlewamy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z gorzkim kakao, delikatnie mieszamy szpatułką. Przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Po przestudzeniu kroimy na dwa blaty. Pozostałe mleko …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/05/22/biszkopt-kakaowy-z-masa-budyniowa-i-fruzelina-wisniowa/