Makaron z tagiatelle z indykiem i pomidorkami

Obiad

16.09.2020 11:57

Makaron z tagiatelle z indykiem i pomidorkami

Składniki – na 2 porcje: – 200 g makaronu tagiatelle -1 pierś z indyka – olej rzepakowy lub inny – 2 ząbki czosnku – mała czerwona cebula – pomidorki koktajlowe (10 sztuk) – suszone pomidory (6 sztuk) – sól, pieprz, zioła (np. mieszanka ziół toskańskich) – parmezan do posypania – świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie: Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować al dente. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na połówki dodać, smażyć wszystko jeszcze 2 minuty co jakiś czas mieszając.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/makarony/makaron-tagliatelle-z-indykiem-i-pomidorkami/