Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1 kostka margaryny 6 jajek 2 łyżki kakao 1 łyżka gęstej śmietany Od razu wiedziałam co zrobię, już dalej nie szukałam :) W moim starym przepisie nie było dodatku mąki ziemniaczanej do piany. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na pół godziny. Chyba większość z Was ma taki zeszyt, a w nim przepis na pleśniak :) Zastanawiałam się co upiec na weekend, pomyślałam, że zrobię coś z mojego zeszytu. Na pianę zetrzeć jasne, zamrożone ciasto. Następnie zetrzeć na tarce, zamrożone ciemne ciasto. Gotową pianę wyłożyć na ciemne ciasto. Pozostałą jasną cześć ciasta wykleić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć dżem. czubata łyżka mąki ziemniaczanej do piany Wykonanie: Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. Dwie części ciasta, jasną i ciemną, zawinąć w folię spożywczą i zamrozić.