Rajska Szarlotka

Patrycja
Ciasta
18.09.2020 12:54
Rajska Szarlotka

Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 4 szt, margaryna lub masło 250 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier waniliowy 16 g, pianka: białka 4 szt, cukier 1 szklanka, cynamon 4 łyżeczki, dodatkowo: Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną piane, stopniowo dodawać cukier, a następnie po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz roztopioną margarynę i miksować do połączenia na małych obrotach miksera. Pianka: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać cynamon, zmiksować i wylać na wierzch ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2020/09/rajska-szarlotka.html