Spróbujcie :) Składniki: - 1 cebula - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1/4 dużego selera korzeniowego - 5-6 ziemniaków - puszka fasoli białej - 2 łyżki masła klarowanego - kilka liści laurowych - kilka ziaren ziela angielskiego - pół łyżeczki papryki słodkiej - szczypta papryki wędzonej - szczypta imbiru (lub mały kawałek świeżego) - sól, pieprz Wykonanie: Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku na maśle klarowanym. Zalewamy wodą (ja zawsze zalewam wrzątkiem zagotowanym w czajniku bo tak jest szybciej) i gotujemy ok 10 - 15 minut. W tym czasie obieramy i kroimy w kosteczkę ziemniaki i wrzucamy do garnka. Nie wiem jak Wy ale ja nigdy nie gotuje zup na mięsie czy na kościach. Marchewki, selera i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę.