Chleb z naczynia żaroodpornego

Beata
Dania mączne
18.03.2022 8:59
Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego Wiadomo, że chleb upieczony samemu jest lepszy i zapewne tańszy, dlatego zdradzę Wam sekret na łatwy sposób przygotowania samemu chleba. 30 minut czas przygotowania 15 porcji Składniki na rozczyn: · 50 g drożdży świeżych · 1 łyżka mąki pszennej · 1 łyżka cukru · 1 szklanka letniej wody Składniki pozostałe: · 3 szklanki maki pszennej · 1 szklanka mąki żytniej · 400 ml wody letniej · 1 łyżeczka soli · Mak do posypki Sposób przygotowania: 1. Drożdże kruszę do miski, wsypuję łyżkę cukru i mąki, wlewam stopniowo wodę i mieszam, uważając żeby nie powstały grudki. Odstawiam …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/03/chleb-z-naczynia-zaroodpornego.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook