Składniki na grochówkę: 250 g grochu łuskanego 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 6 ziemniaków 3 kiełbasy 2 liście laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: 1. Zupę gotujemy do miękkości warzyw. 3. Kiełbasę kroimy w talarki i podsmażamy na patelni. Dzień wcześniej groch zalewamy zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na całą noc. Dodajemy płaską łyżkę soli i gotujemy na wolnym ogniu przez około 40 minut. 2. Warzywa obieramy, marchewkę i pietruszkę kroimy w paski, natomiast ziemniaki w kosteczkę. Następnego dnia groch odcedzamy i zalewamy świeżą wodą (około 2 litry).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotujzprezesem.pl/2018/01/grochowka/