Żeby nie było nudno i standardowo, mam dla Was przepis na paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim. Później wszystkie ruloniki kroimy bardzo ostrym nożem na małe paszteciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu). Następnie wyciągamy kiełbasy z jelita i układamy w jednym rzędzie na cieście. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem na złoty kolor, około 25-30 minut. Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim Składniki: ciasto francuskie (375 g) 6-7 białych surowych kiełbas 1 jajko sezam do posypania (u mnie biały i czarny) Gotowy rulon odcinamy i tak samo postępujemy z resztą ciasta i kiełbas.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/dodatki/przystawkiiprzekaski/paszteciki-z-biala-kielbasa-w-ciescie-francuskim